Koronaferie – ikke akkurat!

Nå som korona herjer rundt omkring i landet, skjer det drastiske endringer. Landet blir nesten satt på vent. Hva skal vi som ungdom gjøre? Og hvilke regler burde vi følge?

Foto: Pexels

Kaja Karoline Svendsen (15)

07.05.20

Mer om Kaja Karoline Svendsen

Politisk nestleder i Elevorganisasjonen i Troms og Finnmark

Smittevernreglene

Mange tenker at smittevernreglene er tull; det er de ikke! Reglene er viktige for å redusere smitten. Vi ungdom vil kanskje møte venner, dra på fest, eller generelt ha det hyggelig og sosialt med andre. Dette går ikke hvis vi skal følge smittevernreglene. Reglene er her for at vi skal minske smitten, slik at vi fortere kan gå tilbake til “livet slik det var før.” Tenk på alle 18-åringene der ute som ikke får en ordentlig russetid og alle ungene som har bursdag de ikke får feiret, kun fordi enkelte folk ikke greier å følge noen enkle regler for å forhindre smitte.

Foto: Privat

De fleste av ungdommene er heldigvis ikke innenfor en risikogruppe, derfor tenker enkelte at det går helt fint å ikke følge smittevernreglene like nøye. Dette er feil. Selv om vi ikke tilhører en risikogruppe, er vi nok gruppen som har mest kontakt med andre mennesker, og derfor har størst risiko for å spre viruset videre. Vi er med på å smitte våre kjære som er i risikogruppene.

Vi har sett nå de siste ukene at det kan være vanskelig å forholde seg til reglene som er satt, og det er forståelig. Vi er flere som har lyst til å dra på fest og møte venner, være sosiale igjen. Men kjære ungdommer, vi må klare å la være. Vi øker risikoen for at flere folk blir syke og dør. Det at politiet hver helg må dra å stoppe fester og store sammenkomster er leit. Vi ungdommer må jo være mer ansvarsfulle enn som så.

Hva skal vi som ungdom gjøre?

Vi ungdom må gjøre så lite som å følge smittevernreglene. Vi burde ikke dra på fest, eller møtes i store mengder. Hvis vi vil møte noen venner går det greit, men helst ikke så ofte, heller ikke mange samtidig. Mens denne tiden foregår, burde vi være med familien. Med tanke på hjemmeskole, er det viktig at vi tar det seriøst og gjør så godt vi kan. Ta kontakt med læreren vår hvis vi synes noe er vanskelig, eller spørre en forelder om hjelp. Ved å lytte til, og etterleve, de tiltakene som nå er satt, vil det i fremtiden være lettere å forebygge smittefaren.

Vær så snill, folkens! Vi vil ha viruset bort, alle som en. La oss etterleve tiltakene gitt fra FHI, slik at livet fortest mulig blir som før igjen.

Har du fått med deg disse?

Den fattige studenten burde vært utdatert

Den fattige studenten burde vært utdatert

Så lenge jeg kan huske har jeg blitt fortalt at studenter er fattige. Som student skal man visst nok være fattig, og det er visst nok greit, siden det bygger karakter.

Det er jo ingen grunn til å hviske!

Det er jo ingen grunn til å hviske!

Psykiske plager er ikke noe en skal føle skam over. Tvert imot bør en føle stolthet over at man erkjenner at man har et problem, og at man i en vanskelig tid tørr å søke hjelp.

Kriser kan også være vendepunkt

Kriser kan også være vendepunkt

Dessverre kan man ikke tilpasse alle løsninger til den gamle normalen. Vi er nødt til å utfordre samfunnet og vårt eget syn og se helhetlig.

>

Share This

Share this post with your friends!