La mindreårige gå på konsert

Det er ikke bare lett å være mindreårig og musikkinteressert i Norge i dag. Spesielt om sjangerpreferansene dine faller litt utenom det vanlige.

Foto: Pexels

Kjell Sundhaugen (18)

01.05.20

For mange av Norges konsertscener har en aldersgrense på 18 år. Er du mindreårig må du da bare akseptere at favorittartisten din kommer til nærmeste scene og spiller konsert uten at du får reist. Det er absolutt ikke et verdensproblem, men likevel utrolig trassig for de det gjelder og jeg mener det ikke hadde trengt å være slik.

Grunnen til at det er slik kommer av at konsertscenene som regel har alkoholsalg og da ønsker de ikke å ha mindreårige til stede i lokalet. Det er naturlig siden alkoholsalg er en stor del av inntektene til konsertlokalene. Noen arrangører velger å ha en vergeordning som gjør at unge kan komme inn om det er med en foresatt. Og det er bra, men for veldig mange er ikke denne løsningen nok da mamma eller pappa kanskje ikke er interessert i å stå og høre på blastbeats en halvannen times tid i et fullstappet lokale. Det blir også dyrere fordi vergen må ha egen billett. Jeg mener likevel det må være mulig å skape gode løsninger der du kan ha både alkoholsalg og en lavere aldersgrense på arrangementene. Det må huskes at det er arrangørene selv som velger å ha aldersgrensen og ikke den norske loven.

Foto: Privat/Pexels

Arrangører med vergeordning har ofte en løsning der de under 18 får et annet type armbånd eller stempel enn de over 18. Slik er det mulig og se for de som står i baren når du bestiller øl, at du virkelig er gammel nok til å bestille øl. Jeg mener dette systemet burde kunne brukes selv uten vergeordning. Vis legitimasjon til dørvakta og billettkontrollør så burde bartender også være i stand til å se hvilken farge du har på armbåndet og se om du kan kjøpe alkohol eller ikke. Vanskeligere burde det ikke være.

Det burde da være i arrangørene sin interesse å få unge på konsert også. Jo flere som kommer på konsert jo bedre vell? I tillegg så betyr det mye for de musikkinteresserte unge.

Har du fått med deg disse?

Den fattige studenten burde vært utdatert

Den fattige studenten burde vært utdatert

Så lenge jeg kan huske har jeg blitt fortalt at studenter er fattige. Som student skal man visst nok være fattig, og det er visst nok greit, siden det bygger karakter.

Det er jo ingen grunn til å hviske!

Det er jo ingen grunn til å hviske!

Psykiske plager er ikke noe en skal føle skam over. Tvert imot bør en føle stolthet over at man erkjenner at man har et problem, og at man i en vanskelig tid tørr å søke hjelp.

Kriser kan også være vendepunkt

Kriser kan også være vendepunkt

Dessverre kan man ikke tilpasse alle løsninger til den gamle normalen. Vi er nødt til å utfordre samfunnet og vårt eget syn og se helhetlig.

>

Share This

Share this post with your friends!