Fotballoppstart – vi teller ikke penger nå!

Fotballen i Norge er stengt ned grunnet corona-pandemien. Nå er juni satt som måned for planlagt oppstart. Det har skapt stor debatt.

Foto: Pexels

Shahzaib Mulk (19)

01.05.20

Mer om Shahzaib Mulk

Helsebevisst fotballentusiast

Norges Fotballforbund forteller om bekymrede utsikter for økonomien og ledere for flere klubber krever at fotballen starter opp. De peker bl.a. på mulig kaos som kan oppstå på overgangsmarkedet. Kulturministeren vil derimot ikke slippe fotballen helt fri, ennå. Han sier vi må respektere Helsemyndighetenes råd. Han klargjør også at han heller ikke ønsker at fotball skal starte opp som en “prøvekaninordning”. Dette MÅ fotball-Norge forstå fremfor å telle milliardene sine.
Vi vet fra før av at regjeringen forbyr alle idrettsarrangementer frem til 15 juni samtidig som det er blitt bestemt at alle arrangementer over 500 deltakere er forbudt frem til 1. september. Dette betyr at toppfotballen møter en usikker fremtid, men flere ser likevel ikke noe hindring i oppstart av fotball for tomme tribuner. De vil nemlig kunne få inn betydelig med inntekter selv om eliteserien startes uten publikum. Det er en viss forståelse for dette når det er mye økonomi i bildet, men akkurat nå må det være coronaen som styrer tiden og hva som skal skje med hensyn til smittevern.

Foto: Pexels

Fotball er en sport som krever fra moderat til mye fysisk kontakt, og per nå gjelder helsemyndighetenes råd om en avstand på én meter mellom mennesker, noe vi absolutt må respektere. Det sier derfor seg selv at fotballen må vente, og pengesituasjonen eller følelsene ikke kan avgjøre om fotballen skal sparkes i gang eller ikke. Det er de helsefaglige rådene som gjelder og disse bør også gjelde for fotballen som for alle andre. Dersom smittevernhensyn tilsier at spill ikke er forsvarlig, må kampene utsettes.
Regjeringen har investert utrolig mye penger og tid på å dempe pandemien og få kontroll på den. Det har vært strenge restriksjoner og nedstengning av store deler av samfunnet. Nå bør vi la regjeringen i samarbeid med helsemyndighetene bestemme veien videre. Det virker som Norge nå har kontroll, og derfor bør gjenåpningen skje gradvis mens kontrollen beholdes. Fotballens tid har ikke kommet riktig ennå, da den ikke kan overholde smittevernreglene. Det viser seg nemlig at sosial distansering hjelper mot viruset slik at det ikke sprer seg. Derfor kan dugnaden være forgjeves, hvis ikke restriksjonene lettes gradvis slik regjeringen legger opp til og vi ikke får et klarsignal fra helsemyndighetene. Fotballfolk som er desperate etter å komme i gang, må ta dette inn over seg, og bør varsles om hvor ille konsekvensene kan bli dersom situasjonen kommer ut av kontroll igjen.

Foto: Unsplash

Til syvende og sist; hvem vil ikke se fotball igjen, om det er hjemme fra sofaen med familien eller fra tribunen med halvfulle supportere. Det handler bare om tid. Et tettere samarbeid mellom fotballklubbene, helsemyndighetene og kulturdepartementet er helt avgjørende for å sikre hva som skal skje fremover og forhåpentligvis få på plass en tiltakspakke for å «redde» norsk fotball. Norske fotballtopper må åpne øynene og i verste fall ønske hverandre et godt nytt år om man må vente til neste år, fremfor å sutre over at det ikke blir fotball i Norge i år.

Har du fått med deg disse?

Den fattige studenten burde vært utdatert

Den fattige studenten burde vært utdatert

Så lenge jeg kan huske har jeg blitt fortalt at studenter er fattige. Som student skal man visst nok være fattig, og det er visst nok greit, siden det bygger karakter.

Det er jo ingen grunn til å hviske!

Det er jo ingen grunn til å hviske!

Psykiske plager er ikke noe en skal føle skam over. Tvert imot bør en føle stolthet over at man erkjenner at man har et problem, og at man i en vanskelig tid tørr å søke hjelp.

Kriser kan også være vendepunkt

Kriser kan også være vendepunkt

Dessverre kan man ikke tilpasse alle løsninger til den gamle normalen. Vi er nødt til å utfordre samfunnet og vårt eget syn og se helhetlig.

>

Share This

Share this post with your friends!