Alt VAR bedre før!

Verden er i stadig forandring, og teknologien blir mer og mer tatt i bruk på mange områder. Dette er nok generelt positivt, men noen ting er rett og slett best slik de er. Et eksempel på det er fotball! Verdens største og vakreste idrett, og så populær blant så mange verden rundt! Hvorfor fikse noe som på ingen måter er ødelagt? Jeg mener man skal ha veldige gode grunner for å røre ved fotballen.

Foto: Pexels

Magnus Langset (20)

01.05.20

Mer om Magnus Langset

VAR motstander

Mange vil mene at VAR har kommet for å øke rettferdigheten innenfor fotballen. Et par år etter VAR sitt inntog i fotballen, kan man argumentere for at antall grove dommerfeil er redusert. Men til hvilken pris? VAR-sjekking fører til flere stopp i spillet, noe som ødelegger dynamikken i kampene. Og hva slags supporter-opplevelse er det å juble over et mål to minutter etter spilleren har satt ballen i nettet? Spontaniteten er borte. Det er ikke den fotballen jeg ble kjent med.

Subjektive avgjørelser er også et stort problem. Der mange dommere hadde gitt gult kort i en viss situasjon, ville sikkert mange andre dommere gitt rødt. I disse situasjonene er det ikke mer rettferdig med VAR enn det det var før. For mange avgjørelser finnes det ingen vitenskapelig fasit. Da mener jeg det er bedre at dommere selvstendig tar de avgjørelsene, så de kan dømme i tråd med der de har lagt lista for resten av kampen.

Foto: Pexels

Som liten gutt fikk jeg høre fra min fotballtrener at ”dommeren er alltid banens beste”. En påstand som kan provosere! Men jeg tror likevel budskapet her er viktig. Som fotballspiller skal man ha fokus på laget og egen prestasjon, fremfor hva dommeren gjør. Hvis man fortjener å vinne en kamp gjør man som regel det uavhengig av dommerens avgjørelser. Noen ganger er man heldig med dommeravgjørelser, andre ganger mindre heldig. Jeg tenker det er fint. Fotballen er et menneskelig spill der alle gjør feil. Uansett mener jeg gevinsten ved at det er flyt i fotballen, er større enn tapet ved noen dommerfeil i blant.
Er det såpass viktig med rettferdighet at det skal trumfe over fotballen som underholdning? Er rettferdighet det ultimate målet i fotball? På samme måte som at det er oppturer og nedturer i livet, går avgjørelser for og i mot deg i fotballen. Det er bittert når de går i mot deg, men med tida jevner det seg som regel ut.

Hva hadde vel fotballen vært uten ikoniske øyeblikk som for eksempel Maradona’s ”guds hånd” eller Ballack’s gale jakt på Tom Henning Øvrebø?

Har du fått med deg disse?

Den fattige studenten burde vært utdatert

Den fattige studenten burde vært utdatert

Så lenge jeg kan huske har jeg blitt fortalt at studenter er fattige. Som student skal man visst nok være fattig, og det er visst nok greit, siden det bygger karakter.

Det er jo ingen grunn til å hviske!

Det er jo ingen grunn til å hviske!

Psykiske plager er ikke noe en skal føle skam over. Tvert imot bør en føle stolthet over at man erkjenner at man har et problem, og at man i en vanskelig tid tørr å søke hjelp.

Kriser kan også være vendepunkt

Kriser kan også være vendepunkt

Dessverre kan man ikke tilpasse alle løsninger til den gamle normalen. Vi er nødt til å utfordre samfunnet og vårt eget syn og se helhetlig.

>

Share This

Share this post with your friends!